Információs oldal közbeszerzésekről

http://achizitiipublice.judetulharghita.ro működtetésével Hargita Megye Tanácsa szeretne hathatós segítséget nyújtani a helyi vállalkozóknak, hogy közvetlenül értesüljenek a Hargita megyei közintézmények által meghirdetett közbeszerzésekről.
Jelen oldal a Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége által 2016 májusában létrehozott http://cumpararidirecte.investinhargita.ro honlap átszervezésével és korszerűsítésével született meg. Az eredeti oldalt már díjazta az ország egyik legnépszerűbb közigazgatási szakportálja, az Administratie.ro, a legjobb gyakorlatnak minősült „A modern technológia alkalmazhatósága a közigazgatásban” kategóriában, a tizenkettedik alkalommal, 2016. szeptember 29-én Brassópojánán megszervezett, a közigazgatás fejlődését szolgáló jó gyakorlatokról szóló gálán, amelyen minden évben több kategóriában adnak át díjakat.

Az ügynökség csapata 2016-ban a platform hatékonyságáról online felmérést végzett, amelynek kiértékelése után elmondhatjuk, hogy a megkérdezettek 97%-a hasznosnak tartja a honlapot, és csupán 3% a nemleges válasz. 91% szerzett tudomást új direkt vásárlásokról az oldalt használva, és 94% szeretné, ha minél több megyei közintézmény publikálna a platformon. A válaszadók 29,4%-a adott már árajánlatot az itt megjelent közbeszerzések valamelyikére. A megkérdezettek 82,4%-a válaszolta azt, hogy a honlap könnyen kezelhető. A felmérés során arra is kerestük a választ, hogy a végrehajtások is jelenjenek-e meg a platformon: erre a válaszadók 82,4%-a tartana igényt. A válaszadók javaslatokat is megfogalmaztak, amelyek túlnyomórészt az oldal gyakorlati használatával kapcsolatosak, de akad újító jellegű hozzászólás is.

2016 májusától egy év leforgása alatt több mint négyszáz direkt vásárlást tettek közzé, 25 796-en látogatták meg, és a platform több mint 72 000 hírlevelet generált.

Hasznos információk
A közbeszerzések feltöltésének, illetve a már feltöltött közbeszerzések megtekintésének módozatát megismerheti a "Gyakori kérdések" menüre kattintva.

Bármilyen kérdése van, hívja a 0266-207700-as telefonszámot, vagy hétfő–csütörtök: 9:00–16:00, péntek: 9:00–13.00.

A honlapon megjelenített tartalmak valósságáért és aktualitásáért Hargita Megye Tanácsa nem vállal felelősséget, a feltöltött tartalomért az adott közbeszerzést publikáló közintézmények felelnek.